J. Zaťko navštívil Charkovskú univerzitu s návrhmi na spoluprácu


Národnú univerzitu v Charkove navštívil Jozef Zaťko, riaditeľ EEDA n.o.

Počas návštevy sa pán Zaťko stretol s rektorom Univerzity Police Gen. Valery Sokurenko, podplukovníkom Dmitry Shvets, prorektorom Alexander a Anatoly Bakumovym Klochko a prvým rektorom univerzity (1992-2003; 2010-2012) akademikom Národnej akadémie právne vedy Ukrajiny Alexander Bandurka. Počas stretnutia sa diskutovalo o možných smeroch spolupráce – organizovanie a vedenie spoločných interdisciplinárnych konferencií, seminárov, okrúhlych stolov; absolvovanie vysokoškolského štúdia zahraničných študentov v inštitúciách vyššieho vzdelávania na Slovensku a v Poľsku; organizovanie jazykových kurzov s možnosťou získania jazykových certifikátov európskeho modelu.

Diskutovali sa otázky spolupráce v rámci Medzinárodnej policajnej asociácie. Zaťko prisľúbil, že uľahčí vytvorenie univerzitného kontaktu s policajnými školami a praktickými policajnými jednotkami na Slovensku.

Valery Sokurenko, rektor univerzity, informoval o štruktúre univerzity, jej hlavných smeroch činnosti, načrtol priority univerzity a zameral sa na zvládnutie európskych štandardov v oblasti vzdelávania policajtov a vyjadril pripravenosť na plodnú spoluprácu vo veciach reformy polície vo svetle svetových skúseností.

Jozef Zaťko sa zoznámil s materiálnou a technickou základňou univerzity. Navštívil prednáškové sály, špecializované študijné skupiny a školiace zariadenia, športové haly a areály, univerzitné múzeum a ďalšie.


ZDROJE

Originál článok

http://univd.edu.ua

Čítaj

FOTOGALÉRIA