Humanitný večierok 2013


V reštaurácii Jela v Báčskom Petrovci v sobotu 13. 7. 2013 usporiadali humanitárny večierok Z môjho denníka – dnes pomôžem… Pod organizáciu tejto akcie sa podpísali neúnavné dámy z Clubu Art pri Združení petrovských výtvarných umelcov. Uvedenej akcie sa zúčastnili aj pozvaní hostia Slováci členovia Východoeurópskej agentúry pre rozvoj n.o. so sídlom v Podhájskej, ktorí svojou účasťou taktiež podporili humanitárny večierok.

Z ovzdušia humanitárneho večierka
Na druhom tohtoročnom humanitárnom podujatí odznel pekný program, ktorý zahrnul príhovory hostí, spev, hudbu a módnu prehliadku. Na úvod večierka moderátori Alexandra Horvátová a Vladimir Rupar prečítali dojímavý list rodiny Stankovićovej z Petrovca, ktorá potrebuje pomoc pre svojho ťažko chorého syna a brata Aleksandra.

Potom sa slova ujal petrovský pán farár Vladislav Ivičiak. Zdôraznil význam podujatí tohto druhu tak pre ľudí, ktorí pomoc potrebujú, ako aj pre tých, ktorí ju poskytujú.

Večierok sa niesol v znamení módnej prehliadky letných šiat, plaviek a módnych doplnkov, ktoré poskytli petrovské butiky. Svoje módne kreácie predstavili aj dve mladé módne návrhárky – Alexandra Horvatová a Simona Triašková. V hudobnej časti večierka za sprievodu Samuela Kováča spievali Andrea Lačoková, Iveta Kováčová a Jarmila Kolárová. Na gitare zahrali a zaspievali Ivana Vozárová a Boris Gabríni, básne recitovala mladučká Renata Beličková. Na trúbkach zahrali Vladislav Ivičiak a Miroslav Poničan a vtipnými scénkami prítomných rozveselil herec Ondrej Brna. Ako moderátorky sa vyskúšali aj Emília Melegová a Nataša Kíniková. Večierok podporila aj insitná umelkyňa z Kovačice Zuzana Holúbeková a volejbalista Ognjen Duduj.

Všetci, ktorí akokoľvek prispeli k tejto akcii, urobili dobrý skutok. Lebo pomohli rodine ťažko chorého Aleksandra Stankovića z Petrovca, ako i istej sociálne slabšej rodine a malým rybárom zo Združenia petrovských rybárov Karas.


FOTOGALÉRIA