Riaditeľ agentúry prednášal študentom UMB


Dňa 7. 4. 2011 sa na pôde Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici uskutočnila beseda s JUDr. Jozefom Zaťkom so študentmi 4. ročníka v odboroch medzinárodné vzťahy, politológia a európske štúdia na tému „Prostriedky boja proti organizovanému zločinu“.

Beseda sa uskutočnila v rámci prednášky kurzu „Organizovaný zločin a jeho ohniská v súčasnom svete“, ktorý vedie Mgr. Daša Adašková z Katedry bezpečnostných štúdií. Primárnym cieľom besedy bolo priblížiť študentom problematiku medzinárodného organizovaného zločinu ako významnej bezpečnostnej hrozby v súčasnosti a poskytnúť im komplexný teoretický, ako aj praktický základ pre pochopenie tohto fenoménu a hlavných problémov s ním súvisiacich. Beseda zároveň poskytla priestor pre diskusiu o dopadoch medzinárodného organizovaného zločinu na regionálnu a globálnu bezpečnosť, ako aj o možnostiach a prostriedkoch boja proti nemu.
Zorganizovaná beseda je výsledkom aktívnej spolupráce partnerov z Východoeurópskej agentúry pre rozvoj a Katedry bezpečnostných štúdií Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela.


FOTOGALÉRIA