Pestrý koniec októbra 2010


Riaditeľ Východoeurópskej agentúry pre rozvoj n.o. JUDr. Jozef Zaťko opäť pomohol obci Dolný Ohaj.

Neprešiel ani jeden týždeň od realizácie kultúrneho podujatia v Dolnom Ohaji, ktoré bolo 22.10.2010 kedy Východoeurópsku agentúru pre rozvoj n.o. nasmeroval k mládeži obce a už sa dňa 27.10. 2010 venoval aj spestreniu kultúry pre skôr narodených. V tento deň dôchodcovia pod jeho vedením mohli navštíviť kultúrne podujatie ku dňu seniorov v krajskom meste Nitra, kde bolo vystúpenie orchestra Gustáva Broma, pod vedením jeho sólistu Luda Kuruca.

Medzi prioritné úlohy činnosti Východoeurópskej agentúry pre rozvoj n.o. patrí aj podpora marginalizovaných skupin a ich integrácia do společenského, pracovného a rodinného života.

Riaditeľ agentury JUDr. Zaťko sa už v minulosti zameral viackrát na riešenie rómskej problematiky v obci. Musíme konštatovať, že okrajové skupiny ľudí sú pre mnohých obyvateľov obcí nezaujímavé a sú postavené do pozície, v ktorej sa necítia v spoločnosti užitočne.

Z tohoto dôvodu im je poskytnutá v obci Dolný Ohaj od agentúry podpora, ktorá smeruje k ich lepšiemu začleneniu sa do diania v obci.

V piatok dňa 29.10.2010 JUDr. Jozef Zaťko v obci Dolný Ohaj vyzval rómskych spoluobčanov na to, aby sa podielali na skvalitnení životného prostredia svojej obce, pričom im sám pomáhal do neskorých večerných hodin.

Zaujímavosťou je, že táto skupina ľudí ocenila podanie pomocnej ruky zo strany Východoeurópskej agentúry pre rozvoj n.o. a zúčastnila sa v hojnom počte pri odstraňovaní odpadu z okolia.

JUDr. Jozef Zaťko opäť poukázal na dôležitosť súčinnosti a spolupráce, ktorá je možná medzi obyvateľmi obce v prípade, ak sa správame ako ľudia jeden k druhému.

Z vyčistenia územia od odpadu mal každý, kto sa pričinil pocit z dobre vykonanej práce aj preto, že sa z hygienického hľadiska zvýšila kvalita životného prostredia občanov.


FOTOGALÉRIA