EEDA a odídenci z Ukrajiny pred vojnou


EEDA – v rámci náplne svojej činnosti sa venovala odídencom z Ukrajiny pred vojnou. Odídencom bola poskytnutá členmi EEDA veškerá pomoc od registrácie na Cudzineckej polícií Nové Zámky a v Nitre, Úradu práce sociálnych vecí a rodiny, Okresného súdu Nové Zámky. Pomáhali sme pri poskytovaní a koordinácii pomoci pre ľudí z Ukrajiny, ktorí prichádzali na Slovensko . Odídencom bola poskytnutá materiálna pomoc aj od individuálnych, ako aj od Obce Podhájska.

Poskytovali sme asistenciu k lekárovi tehotnej žene z Kyjeva a rôzne podporné služby, ktoré odídenci potrebovali a požadovali. Pomáhali sme odídencov spájať s rodinami
EEDA pomohla zabezpečiť základné životné potreby, právnu pomoc, sprostredkovať kontakty pri integrácií na pracovný trh a do vzdelania.

Cestou partnera v Rakúsku – Viedeň Reth Leuschke a partnerov v Kyjeve organizáciu Rodina, sme sprostredkovali kamión humanitárnej pomoci, čo bolo vysoko ocenené a poďakované JUDr. Jozefovi Zaťkovij vedením organizácie Rodina – Kyjev a pracovníkmi kancelárie prezidenta Ukrajiny.

Foto EEDA: Oddelenie Cudzineckej Polície Nové Zámky.


FOTOGALÉRIA