Krst CD študentského muzikálu Sen noci svätojánskej


Členovia Východoeurópskej agentúry pre rozvoj n.o. sa zúčastnili krstu CD zo študentského muzikálu Sen noci svätojánskej, ktorý bol dňa 20.2.2010 o 18.00 hod. v Dome Matice Slovenskej v Komárne. Usporiadateľ muzikálu bol Dramatický krúžok Gymnázia Ľ.J. Šuleka pri miestnom odbore Matice Slovenskej v Komárne.

Študentský muzikál Sen noci svätojánskej v podaní dramatického krúžku gymnázia Ľudovíta Jaroslava Šuleka pri Dome Matice slovenskej v Komárne má v sebe obrovský potenciál spájať nielen talenty z nášho mesta, ale aj milovníkov kultúry a umenia. Na krste ich už druhého albumu sa opäť zišli takmer všetci, ktorí svojou troškou prispeli k výraznému úspechu aj za hranicami nášho mesta. Okrem zástupcov gymnázia, Matice slovenskej či primátora mesta Komárno, prišiel študentov podporiť aj riaditeľ východoeurópskej agentúry, ktorý sa snaží sprostredkovať pre tento súbor a folkloristov z Dunaja zájazd do Srbska. Dom Matice slovenskej bol opäť zaplnený takmer do posledného miesta napriek tomu, že muzikál sa v Komárne hral už jedenásty krát. K novým divákom sa pridali aj ľudia, ktorí si predstavenie pozreli už štvrtý- či piatykrát. Podľa ich slov však neoľutovali, pretože ani jedno predstavenie nie je rovnaké a vždy je to zážitok. Krúžok v sebe spája nielen talenty spevácke ako Evelyn Polozsányiovú, Juliu Bundovú, Lauru Baross, Robertu Krmáškovú, ale určite aj tanečné. Veď Junior club, ktorý úspešne vedie Broňa Bočáneková, a tanečný súbor Comorra Základnej umeleckej školy v Komárne pod vedením Andrey Hodekovej sú obrovskou oporou celého súboru. Album pokrstila Alica Koczianová, bývalá profesorka gymnázia, ktorá stála pri vzniku dramatického krúžku. Krstilo sa netradične lupeňmi ruží od víl a čarovným práškom od škriatkov. Krstná mama zaželala albumu predovšetkým to, aby rozdával radosť a aby bol spomienkou pre divákov na prekrásne predstavenie a energiu, ktorou títo mladí ľudia rozdávajú radosť. Za zmienku určite stojí, že skoro polovica hercov pôsobí aj vo folklórnom súbore Dunaj, preto takmer všetok voľný čas venujú javiskovému umeniu. Krúžok má v súčasnosti 30 členov, prevažne sú to študenti Gymnázia Šuleka, ale nechýbajú ani mladí z iných škôl a výnimkou nie sú ani vysokoškoláci, alebo naozaj dospelí herci. Všetci spolu už začali pripravovať nové dielko pod názvom Skrotenie zlej ženy. Hudbu opäť bude robiť vynikajúci gitarista a producent Peter Emmer, ktorý stál aj za hudbou Sna noci svätojánskej.

Záštitu nad projektom prevzal J.E. Ivan Gašparovič, prezident Slovenskej republiky a podporu mu vyjadril aj podpredseda vlády Slovenskej republiky Dušan Čaplovič.


NA STIAHNUTIE